lördag 2 maj 2009

Independence Day!

Ja den här veckan har de vart mycket firande i Israel. Först på  tisdagen var det Memorial Day när man minns alla de som gett sitt liv i olika krig. Vi satt o åt middag på kvällen, med Mariannes föräldrar för det var deras sista kväll här, så kommer grannen o säger att vi måste komma ut fort o ställa oss vid gatan o titta. För då skulle de ljuda en siren o då måste alla stanna, går ur bilarna, hoppa av cyklarna o ha en tyst minut för alla soldater som mist sitt liv. Det var välsigt speciallt att se hur allting bara stannade när sirenen började tjuta. Vi har inget sånt hemma i Sverige direkt.. vi vågar ju knappt va stolta över vårt land längre, vilket jag tycker är trist!
Men i alla fall, på onsdagen var vi lediga från skolan så jag passade på att åka till Tel Aviv o fira Independence Day med Gita o Moshe. Fra
måt 9 på kvällen gav vi oss ut på stan för att va me om alla festligheter! Det var folk ÖVERALLT! Alla va ute på stan o sjöng o dansade! Vi tog en kaffe o lyssnade på alla som sjöng, tittade på de maffiga fyrverkerierna. Sen gick vi en bit bort till ett torg som låg lite avsides o där va de dans för fulla muggar. De har många taditionella Israeliska folkdanser som många tycker om att dansa, så de var vad de gjorde där. Kul att se!

Sen dagen efter gjorde vi i stort sett ingenting... de hade många planer men som det brukar bli med israeler blir allt ändrat mint 3 gånger o sen blir det ändå inte som man tänkt :) Men det va en skön, lugn dag o sen var jag tvungen att ta bussen hem till Jerusalem! Men de va kul att se hur de verkligen firar sitt land o är stolta över det!! Det enda
 som de påminde mig om hemma är Helsingborgs festivalen, då är det också massa folk överallt o alla är glada.. men det är ju inte riktigt samma sak! 

Ha de gott allesamans!
Puss&Kram
Bettan






Inga kommentarer: