Det tog lite längre tid att baka än vad vi trott... vi hade lite problem i början som inte var så trevliga! När vi hade smält smöret o blandat i jästen o mjölken började smöret helt plötsligt stelna, till stora smörklumpar... vi försökte allt vi kunde komma på o tillsist åkte allt in i mikron till smöret var ordenligt varmt! Vi var lite rädd att jästen skulle dö men det gjorde den inte o degen jäste som bara den! :)
Sen var det en massa väntan med jäsning 1 o 2 gånger o sen att bullarna skulle svalna... men framåt 7 på kvällen var alla färdiga med grädde o sylt! På tisdags morgonen träffade jag Lina lite innan skolan o hjälpte till att bära alla bullarna... som vi fått tillstånd att förvara i kylen i Christ Church. Så på lunch rasten var det dags för semlorna o vi fick skynda oss att pudra alla bullarna med florsocker innan alla började hugga in. Men det var knappt nån som började för alla skulle först fota oss o bullarna! :D
De var en riktigt succe o alla bullarna gick åt!!! Det var så kul att en sån liten sak kan göra så många männisor så glada!
Det var lite roligt när Calle skulle förklara för alla vad semlor var för nåt o varför vi äter de. Det är ju egentligen för att fastan börjar o att man ska ladda upp med lite extra fett. Det roliga är att nu för tiden har vi bara kvar den delen med att äta semlor men ingen fastar längre... så vi äter oss bara tjocka med blir inte av med kalorierna! :P
Men gott var det!!!
Hoppas ni också fick några smaskiga semlor på fettisdagen!
Puss&Kram
Bettan

1 kommentar:
haha, inte dåligt asså!!
Skicka en kommentar